Tuesday, September 7, 2010

Berbuka @ Gallery Cafe - Balai Seni Lukis Negara

Semlm ptg I telah berbuka di Galery cafe @ Balai Seni Lukis Negara..
Smlm ptg juga, jem di Kuala Lumpur paling teruk i kene bulan puasa ni..
Dr Prince Court ke Tabung Haji je ambil masa 1 jam uols...
Walhal, kalau selalu 2 min dah sampai...

Apapun demi persahabatan, ku teruskan perjuangan....chewaah..
1 jam 45 min I drive ke BSLN. Hambik...
Kalau drive dr Kl dah sampai Tangkak uols...hahahah..

Menu semua sedap...
makanan berasa...kampung style..


See...tgk meja we all..Penuh...hahahah
Semua nak....



Lauk2 Masakan Melayu ..
Ada lala, siput sedut lemak, udang goreng..


Mee goreng, Spagheti, nasi hujan panas, & ayam lemak..
1st time i jumpa nasi hujan panas ni..
cantik color full...
Rasa pun sedap....X muak...


Ha..yg ni wajib tunjuk....
I punya makanan.
Hambik...Mcm 2 hr takmakan...
Siput sedut lemak..yummy, pedas..sedap...
Bubur Lambuk!.yess..1sttime setelah 27 hr puasa br dpt makan bubur lambuk ni..
Yg lain2 tu segala mcm semua nak test rasa....heheh


Huh...mcm2 menu ada lg uols..Dgn harga RM 28 seorg mmg berbaloi...

p/s..pic credit tu blog cik julie...thanks cik julie ya..hehe

Monday, September 6, 2010

Danny Irkhan 6th Birthday.

Happy Birthday to you...
Happy Birthday to you...
Happy Birthday to Danny Irkhan....
Happy Birthday to you...
Fuh............................ Danny tiup 6 lilin.....Clap....

Birthday Boy happy face....

Danny with his frens...



Saat yg di nanti


Adik tgh tgk lilin kek Abang lah.....
Adik pun terliur dah..haha

Our happy family....

Sorry Abg Danny....Mummy tak sempat orderkan kek Iron Man kali ni..
Sbb Abg Danny yg tiba2 request tak nak buat birthday kat school this year..
Alasan..... Kalau buat kat school tak dpt hadiah...huhu..
So last wekend Mummy & Daddy buatkan majlis yg simple..
Yang penting Abg Danny happy..
Dapat hadiah, dr untie2, nenek dan kawan2...
Tp for sure birthday present tahun ni
dr Mummy & Daddy
is the best kan?...
Tahun ni, Danny raya sakan dgn 'PSP' nya...
Atlast...Dah stahun gak Danny mintak,
Tp Mummy & Daddy belikan Game Boy dulu...
So skrg dah jadi Abg..
Dah pandai take care brg,
br boley dpt hadiah mahal...
Happy 6th Birthday Sayang...
Mummy , Daddy & Adik Daniel Luv U...

Thursday, August 26, 2010

Happy 6th Birthday My Danny Irkhan

Alhamdulillah..
Hr ini genap umur Danny Irkhan 6 tahun.
Selamat ulang tahun sayang...
Mummy sentiasa doakan yg terbaik utk mu sayang..
Di kala ini daddy tgh pergi cr birthday present tuk danny.
Esok daddy dtg Kl, we celebrate ur birthday ye sayang..
Sambutan kat sekolah kene postpone dulu.
memandangkan bulan ramadhan.
Danny kata kesian nti teacher tak boley makan.
Good Boy...
So sbb birthday danny belum buat lg,
recall balik birthday danny dulu2..
Masa Danny 1sy yr, gambar pakai camera biasa lah..
Ada dlm album je..
masa sambutan bithday danny setahun,
Danny dh pandai jalan.
And danny suka sgt menari.
kene tgk balik video Danny masa 1st yr bday..
Sweet memory...
Yg ni gambar masa 2nd yr birthday..
Tgh penat nak kejar dia lari keliling rumah.
Yg ni plak masa 3rd yr birthday..
Da belajar2 posing..
Ni 4th yr birthday.
masa ni tgh giler toys helicopter.
sampai gambar kek pun gambar helicopter dia request..
And last gambar last yar birthday 5 yrs.
Buat kat Sekolah (smart reader).
masa ni tgh giler Ben-10 Four Arm.


So this 6 yrs, Danny dah request nak kek gambar Iron Man 2 plak..

Happy birthday Danny sayang....

Mummy, Daddy & Adik Daniel love u..

Thursday, July 8, 2010

My 1st Outing..

Hr ni nk story pasal si kecik plak..
Usia Daniel dah 4 bulan skrg ni.
Last 3 wks,
1st time bawak baby Daniel outing ke Tesco Ampang.
Fuh lega..
Daniel duk diam je dlm stroller.
Dia sgt 'ralit' melihat dunia luar. heheheh
So far sejam lebih dok round2 and shopping groceries,
Abg punya lah happy sbb dpt tolak baby.
Mummy yg takut bila abg tolak,
As abg tolak melebihi had laju yg dibenarkan.heheh.


Gambar baby Daniel 1st outing.




Ada sesuatu yg menarik perhatian daniel nampaknya. hehe..



Tembam tak? last 3 wks timbang dah 7.8kg uolss...

Wekend ni plan nak bawak baby daniel 2nd outing plak.
harap2 mood dia baik...

Tuesday, July 6, 2010

C is Crazyyyyyyyy...

Julai sudah menjelma...
means Chanel Worldwide dah officially naik harga.
ada sesetengah negara 26th June dah naik harga i dengar.

Apapun..
Edisi cuci mata En hubby ke Europe bulan lepas,
menjanjikan saya kenangan yg terindah..
Jutaan terima kasih utk En Hubby
kerna merealisasikan wishlish 2010 saya..

Chanel Jumbo Flap
Black with Silver Chain.
from paris with Luv...




Alhamdulilah..Welcome home baby...

Friday, July 2, 2010

Ride Ke Cameroon........

Masih ingat last mth bila I kata nk ke cameron kan?..
Ada 3 kesedihan berlaku during ride tu..
1st day... Sunglass Coach Amanda i jatuh dr motor..
uwaa...motor tgh laju, tinggal kenangan jelah..Sedih..sedih..
Sibbaik ada my Prada Sunglass.
2nd day - malang menimpa lg.
gara2 tak bawak pouch, duit main selit2 dlm poket,
so sudah cicir dlm Rm 100++ tah kt mana tah..Huh...
Hmm good reason to buy small sling bag..wink!
3rd day...malang menimpa lg...
Scarf harley yg hubby belikan 7 tahun dulu (2003 edition),
terbang jatuh masa ride balik kat area Sg buloh Kl.
Oh sedih3....
Huhu..I will miss u my scarf..
Although i ada 3 scarf harley..
Tp yg hilang ni yg panjang ye.
Which is tulah 1 scarf panjang harley yg i ada..
ni mmg i ada sedih lebih sikit...
Takleh dpt lg as harley produced brg2 dia by year..
terpaksalah beli yg 2010 nye design plak lps ni..huhu..

kesimpulan..
ride ke cameron i kerugian almost Rm 1K++..
Mmg malang sgt 3 hr tu.
X taulah kenapa..
yg pasti i mmg cuai...
kalau danny tau..sure dia marah i ..heheh
Ya Allah..ampunkanlah dosa2 ku..
Mungkin ada byk hikmah yg Allah nk tunjukkan pada I.
Okey...Lupakan kesedihan..Dah sebulan lebih dh berlalu..
kita layan gambar sikit jek uols..
Sbb I tak bawak my External Disk plak hr ni..
kalau kat FB berlambak gambar2 tu di post oleh kawan2..
Sikit pun jadiklah kan..hehehe.

Sunset Ride @ Camerronn...


me & mr hubby with our bike.

Abaikan muka yg ala2 separuh tak siap..

bila turun motor camtulah rupanya..hahah



gadis2 litar..

Eh salah..isteri2 di litar..hahahah



Gambar kenangan terakhir tuan punya blog bersama

scarf yg hilang & cermin mata Rm20

belikat cameroon....huhu..

Okey...nti i update lg yer..

keje byk uolsss....

I miss blogging..........

Uwaaa...............
Its already 1 mth i tak dpt blogging...
The reason is...
My new company block blogdrive uolsss.........

Oh hati saya sgt sedih...
dahler tak boley update blog.
nak baca blog pun ada a few blog yg di block..(betul ke ayat haku ni..hehe)
Huh..punyalah strick..

Yeah...I kena accept.
Company pay me for 'that much' to do work..
Not to blogging..heheheh

Btw..I really miss blogging..
Selalu nk comment blog kawan2 but..tak boley...Grrr...
Yg penting dpt baca pun jadiklah....

Okey2...ni start merepek..
i ada byk nak merepek actually.
Bila sekali dpt blogging, hilang plak idea...
Sat2..ok I buat entry2 lapuk yg dh lama ku perap....

Thursday, May 27, 2010

Aqiqah baby Daniel

Ni event lama ye kengkawan.
br sempat nk update.
Sorry ye Baby Daniel, Mummy bzlah..

Majlis ni happens masa baby daniel 40days.
Nowadays baby daniel dah 3mth

happy 3 mth sayang,
Dah montel sgt.
Pergi klinik doctor kata sikit lg nk overweight.
haha..lps ni daniel kena exercise sikit,
supaya tak montel sgt.

Ok kita layan gambar jelah yer.
majlis simple yg di hadiri oleh jiran2 sebelah rumah dan saudara terdekat.
Mummy pun br 40days masa ni.
X dpt nk keluar rumah lg shopping apa yg patut.
Jutaan terima kasih especially tuk untie2 , nenek2, saudara mara
yg tolong buat majlis ni.

Pemantin kecik


Ni apa ek? bunga telur lah gitu..


Adegan potong rambut. Sibbaik dia senyap masa kene potong rambut.
Agaknya sbb dia leka dgr atuk2 & pakcik2 selawat nabi masa tu.



Mummy pun nk interframe gak. hahah.
Abg danny tak pakai baju melayu.
Alasan, siang tu ada majlis Maulud Nabi kt Sekolah,
so abg danny dh pakai baju melayu and kotor.
Masing2 semua sibuk, lupa plak maid nk cuci baju melayu abang.
End-up mlm tu Abg pakai kemeja jelah yer. Janji pakai baju biru gak..


So tu jelah gambar sikit I letak. Nk letak kat Fb pun tak sempat lg.
Untie Umie Daniel pesan 3 mth ni kene potong kek.
Hmm..Nti mummy beli kek and tolong makan kek tu tuk daniel 3 mth okey.
Tunggu balik Jb, ada ramai sikit leh tolong makan.

Wednesday, May 26, 2010

Last day @ MM*

Today is my last day kt ofc ni.
Ada 1 jam lg duk kt my place ni.
Tgh sibuk kemas2 drawer, kosongkan mailbox and packing apa yg patut.

1 tahun 7 bulan kt sini, byk pengalaman manis.
Yang pahit rasanya takda, sbb i adalah golongan senior ala2 veteren kt sini.
So kawan2 semua adik2, they all semua baik2 with me.
I kawan dgn dorg terasa i jadi muda.

To Fad, Julie & Suzie especially,
Thanks for being my best fren here.
Kawan makan lunch bersama2.

To Kimah, Rozie, Ju & kak Rad..
Korang juga I akan ingat selalu.

And to adik2 bujang yg hensem2 & macho.
X yah list kan lah ramai sgt.
Uols tau kan sapa yg i maksudkan.
Thanks sbb melayan aku dgn baik selama ni.



Gambar ni masa last 2yr,
Kak Ella br joint uols beberapa hr.
Tp kemesraan korang semua buat aku rasa dihargai..


gambar ni plak raya tahun lepas.
Dpt 2 raya bersama korang semua..
(rasanya gambar ni ada dlm post sebelum ni- entry raya)

Kak Ella minta maaf kalau ada salah dan silap.
Halalkan makan minum yg pernah kita share sama..
I will miss u guys..

Tuesday, May 25, 2010

Hati berbunga Riang

Hati ini berbunga riang hr ni .
Tambah lg hr ni bawak buah hati kesayangan saya Miss GST.
Mood baik kita letak gambar2 aksi GST bersama artis2 yer.
Tp I taklah dressing glamour mcm artis2 ni.
I ni simple je orgnya.

Pagi td I br lepas sumbit invoice.
Consider last salary from my current employer (MM*).

Lepas submit invoive, sumbit cuti plak.
Boss pun senyum - Unpaid leave for 11 days yer.. haha
Hr ni i'll be in the ofc till 12.30pm.
12.30 nti nk ronggeng cik-kiah ke KLCC dgn my fren.
Dah lama tak buat lawatan amal ke butik2 handbag tu.
Rindu plak rasa..
X dpt beli dpt tgk pun jadiklah.

ibarat org dulu2 bercinta, dpt tgk bumbung rumah pun dh okey!.

Lepas ke KLCC, I nk ke Harley Davidson di PJ plak.
En hubby ada di sana hr ni.
Dtg KL tuk servis buah hati kesayangan dia tu.
Dr Jb pagi td & terus balik Jb semula lps servis motor nti.
So isteri yg baik kenelah pergi jumpa suami sekejap.

Hr Jumaat nti ada ride ke Cameron Highlands.
Oh rindu nya nak naik motor ride jauh2.

Ibu mertua and adik2 ipar awal2 dah kene booking tolong takecare anak2 I.
Thanks you ye uols..
Bg peluang I and hubby honeymoon. haha..
3 days and 2 nite d Cameron bersama rakan2 geng2 harley..
Dah lama rasanya I tak ikut convoi ramai2.
Rindu nak rasa sakit punggung.

Okey.. nti besok saya update xtvt saya hr ni yer.
nak kemas apa yg patut.
Esok will be my last day kt ofc ni.
11 June nti dtg utk pulang apa yg patut saja.
1st June I'll be in new ofc.

Ops.. ada yg tak faham eh ?....
I tender kt sini sampai 13 June (1mth notice), but I masuk ofc baru 1st June.
So I kenalah cuti unpaid leave ofc lama ni then servis ke ofc baru..
Jgn kata I tak setia di ofc lama ni.
I dh bincang dgn boss,
kerja kat sini pun less sgt.
So takda masalah I ke ofc baru se awal yg mungkin.

Ptg nti jam 7 plak nk jumpa my BFF kat Subang Parade.
ish byk betul xtvt I hr ni.
Till then..Mood nk rambu ramba hr ni..
Muahs...xoxo..

Wednesday, May 19, 2010

My Limited Time..

Gosh...Lama dah rasanya saya tak update blog ni.

Utk pengetahuan kawan2 semua,
saya adalah sgt2 sibuk sekarang ni.
Especially kat tempat kerja ni.

Bukan sbb apa,
Saya sibuk sbb skrg ni saya kerja 3 hr je seminggu.
Then saya berkhidmat kat ofc ni sampai next week aja.
means tinggal 4 hr shj saya kerje kat ofc ni sampai nx week.

1st June nti, saya akan report duty kat ofc baru.
Dgr2 nya kat ofc baru ada 9 project .
Huh..harus lepas ni saya tak cukup kaki tgn tuk buat kerja.
Tak taulah sempat blogging lg or not.
kalau tgk2 gaya mcm tak sempat.

Xpelah, kalau tak dpt blogging weekdays,
harap saya sempat tuk buat entry during weekend,
haha..mcmlah ramai yg baca and tgk blog ko Ella oii..heheh

Buat masa ni saya masih sempat jengok blog kawan2.
Tp kdg2 x sempat nak tinggalkan comment.
kalaulah blog ni ada button Like mcm FB tu,
harus saya tekan button je..

Esok pagi saya nk balik Jb dah.
Esok & lusa is rest day tuk saya.
Hmm nti Friday saya update blog eh.
Ada dua 3 entry nk letak sebenarnya.

Till then... Muahss...

Tuesday, May 11, 2010

Kitchen Kabinet Ku Sayang..

haha.. tajuk tak hingat.
Utk kawan2 semua ni lah gambar dry kitchen kabinet I.
Ada 2 tahun gaklah i menunggu nk dpt kitchen ni.
Sbb duit tak cukup2 dlm tabung..

Alhamdulilah, last 3 mth...
Bila I nk cuti bersalin 2 bulan,
Hubby kata inilah masa yg sesuai tuk buat dry kitchen ni.
Sbb i ada di rumah tuk monitor aka 'mengomen'.
Then adalah dpt 2 bulan nk belek2 kitchen ni dgn penuh rasa kasih sayang. haha
kalau tidak..harapkan wekend je boley tgk.
itupun entahkan sempat or tidak nk membelek nya.





Tolong abaikan switch yg tgh di bukak tu yer.
Ini je gambar yg ada..
Tak sempat nk amik gambar yg masa switch tu dah repair. hehe.

Tolong abaikan juga ruang2 kosong dlm lemari tu.
maklumler..masa tu cuti 2 bulan kena rehat.
So x sempat nk mendeco2 pinggan mangkuk dlm kabinet.

Hmm... saya sungguh mengimpikan
set pinggan mangkuk Royal Doulton atau Potmerian
tuk diletakkan dlm kabinet saya tu.
Tp ntilah dulu ..
Duit dlm tabung ayam tak penuh lg.

X dilupakan,
I ada buat custom kabinet tuk letak pinggan2 hiasan.


Yg ni sempat lah disusun pinggan2 tu,
Ops bukan i yg susun ye.
Ibu mertua saya yg tolong susunkan.
maklumler anak meng'hantu' dlm pantang,
So dpt tgk jelah.

Akhir kata..
Saya sajikan uols, dgn bunga atas dining table ni..



heheh..motipnya..
En suami..Saya nk beli bunga baru tuk kitchen kabinet saya tu..
Yg kat Kitchen kabinet tu bunga tah mana2 punya letak sementara..
Asal ke-boleh je atas kabinet tu maid saya letak brg tu..

ntilah..Ada masa saya nk deco2 atas kabinet tu..

Friday, May 7, 2010

Amy Search Tua.

Happy friday kawan2.
Alhamdulilah..hr ni agak ok sikit mood saya..
Thanks pd yg comment entry sebelum ni.

Ok..saya taknak membebel apa..
Saya nk kawan2 hiburkan hati dgn dendangan lagu dr Amy Search Tua ni..
Enjoy!.



video

Till then..
happy friday & happy wekend.

Thursday, May 6, 2010

Mood entah apa2.

Minggu ni saya takda mood nk update blog.

Ada sesuatu yg sedang bermain di fikiran saya.
Tp tak boley nk d luahkan disini.
Insya Allah, nti kalau dah ok saya beritahu.

Dari tak update blog, saya pun gatal tgn tukar2 layout blog ni.

Entahlah..
Agak2 bohsan saya tukar yg lain nti.
p/s - saya dh back to normal layout..
sbb saya rasa slowlah blog saya ni ada layout ni..ye ker?..
ke network kt ofc ni yg slow

Esok saya nk balik Jb.
Dah 3 weeks tak balik.
Rindu betul kat rumah tu.
Rindu kat katil.
Rindu kat garden sekangkang kera.
Dan sgt rindu kat dry kithen kabinet baru saya.

Oh lupa nk bgtau..
Masa saya cuti bersalin 2 bulan hr tu,
hubby berikan saya hadiah.
Kitchen kabinet yg sgt saya suka.
Saya dah berjaya memiliki dry kitchen idaman hati.
Nti next week saya tunjuk kawan2 ok.

Walaupun saya tak update blog, saya sentiasa melawat blog kawan2.
Di samping tu, saya pun melawat kawan2 di FB minggu ni.

Till then..
Biar saya ucapkan awal2.
Selamat berhujung minggu kawan2 semua.
Saya dah mood nak balik JB.
X sabarnya besok...

Friday, April 30, 2010

Pagi yg gelap..kini sudah terang..

Ceh hr ni rasa macam teringat lagu tu.

Apa pun td pagi sangatlah best.
Sbb jalan di Kl ni agak lengang sbb banyak company off hr ni.
sempena Hari Buruh esok.

Tp company i keje ni tak tutup okey.
tak kisahlah..Kat sini pun keje tak stress. hehe

Masa drive pagi td kat Akleh, saya siap tgk jam tgn 2-3 kali..
Aku keluar rumah awal sangat ke apa .
Sbb mmg lengang sgt.
Tgk jam dah kul 8 pagi dah.
Sah ada sesuatu. mmg confiuse lah saya pagi td.

Hr ni dah jumaat..
Tgh berkira2 mana nk merayau lunch nti.

Td dpt email dr kawan2 ofc.
Jom kita layan tgk budak2 kecik kat mana tah ni layan blues.
Sah...Penganti Black dah ada in future.


video

happy wekend uols.

Tuesday, April 27, 2010

Kenapa bloglist saya tk update?..

Tiba2 saya br perasan.
Bloglist saya tu ada yg tak ber update.
means, blogger tu dah buat entry baru.
tp tak update kt bloglist saya.
So saya tk click kt blog dia,
sbb igt dia tak update blog.
Rupanya..dah byk dia update tp tak appear kt my list.


kenapa ek?
Ada silap setting ka?.
kawan2 faham tak soalan saya?

Monday, April 26, 2010

Perut ramping with u-zap.

Mlm td kali pertama selepas 2 tahun kot Osim U-Zap tu terperok dlm lemari digunakan semula.
Hmm tgk model yg dorg letak ni mmg perut dh slim pun.


Hambikko, 1st time guna, gatal perut terkeruk2 ala2 monkey.
Mmg lawak, sapa penah try this Uzap mmg taulah rasa gatal tu camna.
Agaknya gatal sbb lemak tu bergetar dlm perut kot.

So mlm td 1st time 15 minit guna.
Tadi pagi semangat diteruskan guna lg 15 minit.
So mlm ni mesti nak buat 1/2 hr.
Agak2 bila tahun boley dpt perut slim mcm ni yer?

heheh... kalau tak jalan jugak a few mth ber-uzap,
harus I survey Slimming center lah gamaknya.

Nakkira duit jap dlm purse cukup tak nak ke Marie France or Slim world. hahahah
Ada sapa2 penah pergi ker?
Agak2 brapa ribu riban ek tuk treatment perut ni je?.
kena g tanyalah.........

Wednesday, April 21, 2010

Susu Baby Daniel

I think ada kawan yg tau i mencari2 susu yg sesuai tuk baby daniel.

So last week i try bg Daniel Susu Similac LF (lactosa free).
Alhamdulilah bila i cuba dr last week (rabu) sampai hr ni ,
so far Baby Daniel jarang dah kene kembung perut.
Ini pemerhatian I untuk seminggu ni.

utk pengetahuan semua, selama berpantang baby daniel selalu sgt kene kembung perut.
Almost everyday kene time petang.
Menangis meraung2, sampai kdg2 menangis sampai tahap hilang suara.
nasib baik masa tu I dlm pantang dok kat Jb,
so ramailah yg tolong tgkkan ada Mak, Mertua and adik2 ipar tolong.
Mmg sakit sgt agaknya perut dia kalau kene kembung tu. Sedih sgt.

So ni kali ke 4 i tukarkan susu, then feeling lega sbb rasanya mcm sesuai susu ni with him.
Thanks tu my fren Lin yg suggestkan susu ni cos dulu her daughter ada problem colic gak.

To my fren Juju, I nak show u gambar susu yg daniel minum.
Baby daniel minum susu yg dah siap dibancuh mcm dalam gambar bawah ni.




I think Abbot produce this kind of susu bukan utk dijual pada customer.
Entahlah x berani nak cakap. Cos i tak nampak ada jual susu mcm ni kat mall.
I dpt susu ni thru my bro in law (dia doctor and ada klinik sendiri).
So maybe Abbot supply to his clinic tuk patience try.
Sbb ada yg dah siap bancuh, i ask my BIL to order kan I.

La ni bertambah senang hidup I.
Apa yg perlu, ambik susu ni, rendam air panas (bg panas sikit), goncang then tukar penutup botol ni pakai botol susu. (uols paham ke?).
Lepas dah susu, buka penutup, then buang ler botol susu tu.
Sgt sesuai sekali kalau masa travel, kalau baby yg boley minum susu sejuk lg senang.
x payah nak panas2 kan.

Anyway, i masih beli juga Susu Similac LF yg dlm tin mcm ni.


pic - google

Ni spare kalau2 dia nak sikit je susu, bancuh lg senang.

Stock susu bancuh daniel dh nak habis.
Friday ni daddy dtg dr Jb mummy dah pesan bawakkan 2 kotak (96 pcs).
96 tu stock seminggu je.
Mummy doa byk2 biarlah baby Daniel sesuai lama with this susu.
kesian tgk kalau menangis bila kembung tu.

back to work

Salam frens..
Today almost 3 days i dh kembali bekerja.
rasa lama sgt tak update blog.
maklumlah bila br naik keje,
sure byk benda di handover semula ke kita.

Btw- 3 hr bekerja ni i feel happy.
My company dpt project baru.
So we gonna bz soon.
I suka bila bz, kalau takde job bohsan!..

Ok..thanks to frens yg comment for previous entry.
I x sempat reply lg.
last week i was bz handling baby daniel as
my mom balik kg jengok hse dia b4 follow i balik Kl ls Saturday.
So I agak bz handle baby. Sib baik ada maid assist.
kalau tak lg lah haru handle baby sorang2.

Hr ni i i feeling2 pening kepala.
reason tidor terganggu.
Mana tak..malam my turns to take care baby.
Every 2 hr baby daniel akan bangun mintak susu.
So mummy punya tidor pun akan terganggu every 2 hr.
Itulah pengorbanan namanya.

Baby Daniel dah tembam skrg ni.
Berat ls 2 wks timbang dh 4.8kg.
Muka dh mcm 'pinggan batu' untie2 dia kata.
Nti lenkali I share muka dia.
X sempat nk upload dlm pc ni.

berat I skrg ni masih tak berganjak.
Mmg kene do exercise kalau nak kurus.
Tp tak sempat lah.
balik keje, i kejar2 balik and terus mandi then ambik baby daniel dulu.
rasa rindu 10 jam tak jumpa dia.
So bila dah ambil alih tugas, mmg tak sempat lah nak exercise ke hapa.
I plan to used my Osim U-Zap tu semula for tummy.
Dr tersimpan dlm lemari baik aku guna.

Smlm..ada ofcmate sound.
org lelaki ni mulut lazer gak.
Dia kata ' isi dlm perut dah keluar pun masih gemuk ye ko'
peh sabar jelah I dgr..

So kesimpulannya...
i need to lose a few kg.
Tgh nk study cara 2 nk kuruskan badan.
Uols ada tips ker?

Wednesday, April 7, 2010

After 40days

Alhamdulillah..
40 days hr berpantang dah lepas. Hr ni dah 43 days. So far I belum minum air batu lg. Makan pula dh start menjamah makanan yg sedap2. My MIL pesan jgn makan byk sgt.. Sbb takut baby kembung as i masih bg bf.

Hmm..talking bout bf, saya dh kurangkan bg pd baby. Nasib baik baby Daniel nak minum formula milk. Reason I kurangkan sbb another 2 wks dh nak naik keje. Takut plak baby mencari2 mummy nk minum susu di siang hari. Lately ni I pump aja susu and bg dia. Dapatler sekali pump tu 3oz. Mmg tak byk susu saya. Rasa kesian sgt kadg2 tgk baby terpusing or terkumat-kamit mulut dia cr puting mummy. Sedih...tp mummy terpaksa stop. Nasib baik skrg ni baby nak juga hisap pacifier sekali sekala. Atleast bila dia hisap tu dia berangan and lupakan puting mummy dia. Dapatler dia terlena.

Skrg ni Baby Daniel tidor buai almost 24hr. Malam tidor lena, tp every 3 hr dia sedar mintak susu. Sib baik dia tersedar, agaknya kalau dia tidor lena, harus mummy pun tak bg dia susu sbb mummy dia tidur lg lena. Siang pulak sekarang ni tidor dia tak lena sgt. Kadg2 2 jam berangan dlm buaian tak tidor. Aslong tak menangis oklah baby.

Mlm tadi 1st time dpt tidor dalam aircond. Tp sbb dah lama tak tidor aircond, terasa sejuk sgt mlm td. Melisat2 mummy gulung badan dlm comforter. Sib baik tersedar time baby mintak susu. Bila dah jadi ibu ni, mmg automatic tidur kita akan terjaga. Risau if anything happen kt baby. Especially sbb baby I dlm buaian. Slowly nti Mummy ajar Daniel tidor atas katil waktu mlm okey. Skrg ni xpelah, tidor buaian dulu, biar tidor lena.

Masa berlalu. Majlis Aqiqah Baby Daniel pun dah selesai 4 hr sudah. Malas nak tunggu2. Dah buat senang.. nti next entry I story bout Daniel Aqiqah okey.

Cerita tentang berat plak.. oh sungguh sedih..berat i tak berganjak2..masih 57kg. Aduhai. lepas ni kena makan something yg boleh lose weight gamaknya. Ni lagi skrg dah start makan mcm2 harus senang naik badan lg.

Ops..baby Daniel dah menangis plak.. need to go...Esok story lagi.

Thursday, April 1, 2010

Kembali ke berat asal...

Hallo frens..
Bila lps bersalin I thk semua org berlumba2 nak dpt berat asal or turunkan lg berat.
i x timbang lg, takda timbang kt umah ni .

Apapun pg tadi
I cuba pakai seluar jeans I size 27,
dan hasilnya...
yes muat..- hup-hup horray ala2 Spongebob.
Ops.. jgnler kata size 25 0r 24 ye,,
size 27 tu dah okey sgt tuk I.

I think cara pemakanan kita yg paling penting masa dlm pantang ni.

Bfast - I makan biskut or roti shj..Everyday selama 37days.
muka pun dh mcm biskut.

Tghri - Kul 12- Makan nasi sepinggan berlaukkan Ikan bilis goreng & bwg goreng.
I cuma dpt lauk sayur sawi 1 hr je,
Ikan parang masak pindang / ikan parang goreng 4 hr kot.
Yg lain ikan bilis goreng ngan bawang goreng jelah.

Ptg - Kul 4 biasanya i rasa lapar sikit. I amik biskut 1 or 2 keping.

Mlm - kul 7pm I makan nasi lauk yg sama lunch tu ler..huh..

Supper??????????? ha yg ni x bagus.. jgn ikut perangan i.
i amik biskut gak 1 or 2 keping kul 9 mlm.
Kdg2 mmg terasa lapar sgt meby sbb letih or x cukup makan. huhu

Then stoking tu wajib pakai 24hr.
I berbengkung pun 24jam. mandi je bukak.
Param & pilis mula2 i cuma pakai dlm 10 days.
Then hr ke 11 mls, kene sound dengan Ibu mertuaku.
hambik ko!!!!!!!!!!!!

HuHuuh...
Dah kena sound sendiri mau ingatlah.
Terus pakai semula Param a few days
& pilis i terus pakai sampai hr ni..hehe..

Ubat2 / jamu2 plak.. I beli Nona Roguy.
ada 6 brg, cuma Phyto & air akar i amik selang2,
sbb baby Daniel selalu kembung.
terpaksalah mummy korban sikit x makan ubat.
Kena lah diet sendiri.

Ada 3 hr lg my confinement days.
x sabar nak dpt makan makanan yg sedap2
& dpt keluar rumah jalan2. hahah..

Tuesday, March 30, 2010

Basikal 2 roda..

Yehaaa...
Br kejap td Abg Danny buat satu kejutan..
30 March 2010
Danny boley bawak basikal with 2 roda only!


2 tiga kali kayuh terus OK..
Then terus berkayuh ke taman permainan.
Daddy follow naik motor.
Seronok sungguh.

Naik besikal pun mummy kecoh.
yelah sbb all this while Abg Danny bawak besikal with xtra 2 roda.
Besikal 4 roda jadinya.

he is so happy.
Yg paling excited Mummy & Daddy.
Mummy tgk dr dlm rumah jelah.
X dpt nk follow Abg Danny naik besikal ke taman..
Next week Mummy leh follow ok.
Another Milestone for Abg Danny.
Mummy so proud of U sayang.

Berpantang

Pejam celik..hr ni dh masuk 35 days i berpantang..
Lege siot.another 5 days to go..

Dah lama tak jaga baby, berjaga malam.
mmg terasa sikit stress..
Especially baby daniel selalu kena kembung.
Gripe water dah I beli..spare kalau kene kembung lg..

Dah 3 kali daniel tukar susu,
Mula2 mamex gold - kena cirit birit..Sian sgt..
Then change to Isomil Soya base - Sembelit plak..
2 hr sekali br poo-poo..
Pastu mummy tukarkan ke Similac plak skrg.
Alhamdulilah nampak mcm OK.

Mula2 pun daniel tak suka susu Similac tu,
agaknya rasa x sedap kot.
lately ni mcm dia dh boleh accept jek..

Hr tu balik sepital,
dpt sample pampes Fitti Newborn.
Mummy belikan Mamypoko Newborn tuk Daniel,
Bila nampak sample tu size pampers kecik,
so mummy simpan stock Mummy Poko yg agak besar..
Tup2 dah beli 52 pcs....melelas plak bird Daniel..
Oh Daniel alah Pampers Fitti..
So apa lg... terpaksalah balance tu mummy buat pakai masa cuci daniel poo-poo jek..heheh
Skrg Daniel maintain tu Mamypoko pampers..

masalah pacifier...masih lg..
Cuma lately ni kdg2 dia naklah juga
pacifier Avent tu.
Pacifier MAM tu dia takmo plak..
Bukan apa..ramai kawan2 yg x bg pakai..
Tp mulut dia tak diam2
menyongel..x boley tidor..
Puting 'original' jadi mangsa..
Mummy x larat wei...


Smlm Daddy bg asisstant baru tuk mummy..
Daddy belikan Electronic Baby Cradle..yehaa..
So mlm td experiment tidor buai yg sgt lena..
Kalau tidak. kdg2 evry 1 hr daniel tersedar.
La ni 3 or 4 jam dia bertahan..
Fuh..lega.........

mcm2 hal during confinement ni.
org tua2 kata mmg mcm tu..
Lepas 40days normally baby dah ok.
Jarang meragam..mintak2ler *doa*...

Nti kita sambung citer lg..
Panjang lebar mummy tulis..
Nk melawat daniel dlm buaian..

Boleh baca magazine sambil baring atas katil..heheh..

Friday, March 26, 2010

Daniel delivery story...

Salam frens..
Sudah 30 hr usia baby Daniel.
Alhamdulilah,
I pun dh sihat,
Another 10days to go..

jadiklah dpt pantang 40days...hehe
x larat nk pantang lama2.
bak kata en hubby 'kaki u dh gigil nk ke shopping complek lah tu'. hahah

ops..hr ni i nak story bout baby daniel delivery story.
Ini story agak panjang ye uols..

24 Feb 2010.. pagi2 dah bangun..
11 am i jumpa doctor.

Scan perut & doc said air tuban dah sikit.
Kurang dr 5..5 apa i x tau..hahah
So he said, any problem ke kalau nk bersalin hr ni?
I terus kata 'No problem doc'..

After scan and check baby, nurse bawak turun ke wad.
Naik kerusi roda..
"wei aku tak sakit wei..."
malu nk naik itu kerusi roda..
I kata I boleh jalan dont worry...
Mmg takda rasa sakit hapa pun..

Bila dah masuk bilik,
Alat pengesan heart beat baby dipasang.
Agaknya sbb takut..terus rasa sikit2 contraction.
Walhal before this x penah pun ada contraction.
Masa tu dlm jam 12 lebih kot..

Jam 2 ptg, I dipindahkan ke labour room terus.
start induce (masuk air tu).
Nurse kata baru ada bukaan dlm 3 cm.
So bila start induce tu, jam 3 lebih dh mula sakit agak kuat.
Sakit berlarutan every 5 minit kot..
Tp stil boleh tahan lg..

Kul 4 ptg adik ipar buat lawak bodoh..
Sakit sgt..nk ketawa pun dah x boleh.
hamikko kena marah dgn I sbb x bg dia buat lawak lg..

5pm...doc dtg...doc pecahkan my air tuban.
Then doc said 'br open 4 cm'..
Ha 4 cm?????????? aduh i rasa dh sakit dh doc..huhu..
Then yg paling buat rasa lg tension.
Doc said ni I jangka kul 8 mlm br bersalin..
Uwaaa...nak nangis rasa dgr kul 8 mlm..lg 3 jam tu weiii....

So 5.20 pm camtu...En hubby and yg lain balik ke bilik sekejap.
Tinggal I dgn nurse dlm labour room.
Dgr doc kata kul 8 mlm kan.
Masing2 pun kata lambat lg ni.
En hubby sempat nak ajak mak dia g makan Mc Donald kt depan hosp tu.
Tp MIL kata, x payahlah..

Tup2... Jam 5.30pm i sakit mcm nak gila dah..hahah
Jgn takut ye yg belum bersalin..
Mmg sakit sgt masa ni.
I kata kat nurse, i nak bius tahan sakit.
Then nurse check,
'Tak boley bg bius lg ni'. dah 8cm bukaan..
Nti baby tak menangis sbb ada ubat bius..


terkejut semua nurse...
Belum sampai 1/2jam doc check td 4cm, ni dh 8cm..
Anytime baby can deliver.
masing2 terus kelam kabut.
mula lah segala peralatan di sediakan.
Kaki semua kene ikat.
Call doc suh dtg skrg.
And Call En hubby yg ada kt bilik..
masa nilah line mcm x clear..
Mana En Hubby pergi?????????? grrrrrrrrrrrrrrr...

Doc dtg sempat tanya I yg dh sakit sangat ni,
mana ur hubby pergi.
i kata dia balik bilik..grrr....

Segala peralatan dah ready..
Doc pun dah ready ..
Baby pn almost ready tuk kuar..
Then my hubby sampai...
Hubby sampai je sebelah I,
I push & push..
Alhamdulilah..5.49pm selamat Baby Daniel dilahirkan...

Rasa nk nangis tp air mata dh tak boley keluar dah..
Rasa semua tenaga dah habis...

Yg I paling x tahan, lepas je doc qamatkan baby.
Dia terus kata,
Wah senang u bersalin..boleh bersalin anak no3 lepas ni..
Huh..doc...kaki i pun masih menggeletar ni..
Ko suruh aku beranak no 3 plak?
uwaaa............Ni pun Limited Edition..after 6 yrs...

Huh....nasib ko baik En hubby..
Sib baik ko sempat sampai masa I betul2 nk deliver baby.
kalau tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!............
Hmm entahlah...heheh..

itulah story mory i lahirkan baby daniel
Apapun..jangkaan doc tu sbg rujkan shj.
Kalau dh masuk labour room tu,
jgnlah en hubby nak ke mana2.
Dudukler teman isteri tu..

Kenangan tu bukan selalu..
Itulah kenangan manis yg menakutkan..hahah...
Sapa x takut nak bersalin weii..

Anyway good luck pada bakal2 ibu yg akan bersalin.
Especially to CPM, Iza & Dila .
Semoga di permudahkan oleh Allah..

Utk tatapan kawan2..gambar baby Daniel skrg..
Pipi dah tembam...
Da start kena rashes plak pipi tu...

Till then...Lenkali merapu lg...Muahss..

Saturday, February 27, 2010

Alhamdulillah..baby boy in the house!...


Alhamdulillah...
Syukur Ya Allah atas rezekimu ini..
baby boy selamat dilahirkan on
24/02/2010 @ Regency Specialist Hospital
untuk tatapan kawan2 semua.

My..Daniel Farkhan....


Hallo World!

Monday, February 8, 2010

Maternity leave!

Dear All..
hr ni last day i kerje...
Tomorrow i dah start bercuti for maternity leave.



Doakan saya
selamat melahirkan bayi yg sihat,
sempurna and comel ye kengkawan.
kalau ada masa free,
Insya Allah saya akan update blog
dan melawat blog kawan2 semua.

Esok nak balik Jb dah.
Kosonglah rumah di Kl selama 2 bulan.

Hr ini...
Saya sedang merancang xtvt selama 2 bulan bercuti,

Yang pasti....
saat bersama baby adalah saat yg paling bahagia
...


Jumpa lg nti...
Muahss...xoxo..

Wednesday, February 3, 2010

Mood Cuti vs Mood Makan Vs Mood Shopping

Oh..I tinggal keje lg 4 hr saja.
Semua brg2 tuk baby dah siap pack.
tak sabar rasanya menanti kehadirannya.

Selasa depan I dh start bercuti panjang.
2 bulan..tak keje . yehaaa....

relaks ker? huhu. i dont think so..
harus i jadi Zombie sbb kene berjaga malam.
Oh..dah 5 tahun tidor I tak terganggu.
Tidur 7 jam sehari.
Teruklah I lepas ni berjaga malam tgk baby.
heheh..itu semua kenangan yg manis.
Bukan semua org dpt merasainya kan..
bersyukurlah..

Bila dah nak bercuti panjang ni..
Mood makan menjadi2.
pantang nampak apa saja makanan.
Semua nak.
mcmlah lepas berpantang 40 hr tu tak boleh makan lagi. haha.

Opss...
tadi dpt email dr kawan I lg.
Dia nk ke Paris lg.
Seronok betullah,
company dia asyik hantar ke Paris saja.


Aduhai...tambah lg propaganda dlm hidup I.
Sibuk I nak bercuti..dia pulak kata apa nk beli di paris lg.
Tak menentu hidup I dibuatnya.
haha..itulah dia perempuan.

Apa yg murah lg di Paris ya?
kenapalah cepat sgt dia nak pergi Paris lg.
Sbb saya adalah seorg yg sukakan handbag.
brand apa lg yg murah di Paris ye kawan2.
haruskah saya kirim yg ini?
Dah sampai msia belum ya?


Ahh..br ingat nak bersalin dgn aman..hahah
Oh sahabatku..Ko saja je buat aku jiwa kacau pagi2 ni.

Dugaaan......
Kuatker semangat I utk katakan tidak membeli kali ni.

Kita tgklah nti yer...

Thursday, January 21, 2010

Set bersalin

lega...
Set bersalin dah order..

Esok lusa sampailer kot.
I order



SET HERBANIKA NONA ROGUY

Tak dilupakan

Bengkung Tali Mia



harap2 ler kempis perut nti..hehehe..


Wekend ni nak start
cuci baju2 baby.



next week
dah start packing brg2 yg perlu di bawa ke hospital..


Aduh....Seram campur takut lah plak....


Happy wekends frens

Wednesday, January 20, 2010

Rongeng Cik Kiah

Lunch td sempat ronggeng cikkiah dgn kawan2 ku.
Kenge & Cheq.

Lepak makan Pizza & Salad d California Pizza.
Dua sahabat tu terpaksalah menurut keinginan Mak buyung.
berbual tak hingat.. 2 jam rasa mcm 20 minit je.
Gambar kami bertiga..
Sila abaikan gambar mak buyung yg 'gemuk dan selekeh'.

Tidak dilupakan gambar handbag2 yg menjadi penawar hati.


Oh kenge..sungguh merah menyala bag mu itew.
Aku cemburu....
Lambskin yg sgt lembut mcm nak buat bantal peluk!. hehe

Cheq - Devils wear Prada ko pun aku jeles okey!..

Lepas makan, lawatan amal harus di lakukan.
jalan2 cuci mata dgn wishlish 2010..
Nti lenkali kita story pasal entry wishlish aka berangan ye kawan2..

Apapun..saya sgt happy beronggeng cik kiah bersama sahabat saya hari ini.
bak kata kenge ' harus kau dpt besalin' dgn gembira nti. hahahha

Thursday, January 14, 2010

Garmin Zumo 660

Last week hubby dtg Kl beli new gadget ni

Garmin Zumo 660.

mahal jugak regenya..
Dekat2 nak dpt Speedy 25 seketul. haha

Yg model ni boleh guna tuk bike or kete.
1st priority for hubby boleh pakai kt bike ler.
beza yg kete ngan motor ni mostly waterproof, tahan gegaran dll.

Last week ada family day di Mersing,
I dah cuba pakai benda ni.
betul2 membantu.
Sungguh senang hidup kami.
Tp yg tak bagusnya, lepas ni sure blur about jalan.
mengharapkan GPS 100% je.

So esok hubby dtg Kl,
we all akan test power jalan2 kat Kl plak.
maklumlah, I and hubby mmg tak expert jalan2 kat Kl ni.
Selalu sgt lambat sampaike tempat yg nk di tuju.
Sbb pusing2 cr jalan. haha.
Lepas ni harap2 GPS ni dpt membantu.
Senang sikit bila nk ke mana2.

En hubby tak sabar nk test power GPS tu ke Phuket naik motor.