Thursday, May 27, 2010

Aqiqah baby Daniel

Ni event lama ye kengkawan.
br sempat nk update.
Sorry ye Baby Daniel, Mummy bzlah..

Majlis ni happens masa baby daniel 40days.
Nowadays baby daniel dah 3mth

happy 3 mth sayang,
Dah montel sgt.
Pergi klinik doctor kata sikit lg nk overweight.
haha..lps ni daniel kena exercise sikit,
supaya tak montel sgt.

Ok kita layan gambar jelah yer.
majlis simple yg di hadiri oleh jiran2 sebelah rumah dan saudara terdekat.
Mummy pun br 40days masa ni.
X dpt nk keluar rumah lg shopping apa yg patut.
Jutaan terima kasih especially tuk untie2 , nenek2, saudara mara
yg tolong buat majlis ni.

Pemantin kecik


Ni apa ek? bunga telur lah gitu..


Adegan potong rambut. Sibbaik dia senyap masa kene potong rambut.
Agaknya sbb dia leka dgr atuk2 & pakcik2 selawat nabi masa tu.



Mummy pun nk interframe gak. hahah.
Abg danny tak pakai baju melayu.
Alasan, siang tu ada majlis Maulud Nabi kt Sekolah,
so abg danny dh pakai baju melayu and kotor.
Masing2 semua sibuk, lupa plak maid nk cuci baju melayu abang.
End-up mlm tu Abg pakai kemeja jelah yer. Janji pakai baju biru gak..


So tu jelah gambar sikit I letak. Nk letak kat Fb pun tak sempat lg.
Untie Umie Daniel pesan 3 mth ni kene potong kek.
Hmm..Nti mummy beli kek and tolong makan kek tu tuk daniel 3 mth okey.
Tunggu balik Jb, ada ramai sikit leh tolong makan.

Wednesday, May 26, 2010

Last day @ MM*

Today is my last day kt ofc ni.
Ada 1 jam lg duk kt my place ni.
Tgh sibuk kemas2 drawer, kosongkan mailbox and packing apa yg patut.

1 tahun 7 bulan kt sini, byk pengalaman manis.
Yang pahit rasanya takda, sbb i adalah golongan senior ala2 veteren kt sini.
So kawan2 semua adik2, they all semua baik2 with me.
I kawan dgn dorg terasa i jadi muda.

To Fad, Julie & Suzie especially,
Thanks for being my best fren here.
Kawan makan lunch bersama2.

To Kimah, Rozie, Ju & kak Rad..
Korang juga I akan ingat selalu.

And to adik2 bujang yg hensem2 & macho.
X yah list kan lah ramai sgt.
Uols tau kan sapa yg i maksudkan.
Thanks sbb melayan aku dgn baik selama ni.



Gambar ni masa last 2yr,
Kak Ella br joint uols beberapa hr.
Tp kemesraan korang semua buat aku rasa dihargai..


gambar ni plak raya tahun lepas.
Dpt 2 raya bersama korang semua..
(rasanya gambar ni ada dlm post sebelum ni- entry raya)

Kak Ella minta maaf kalau ada salah dan silap.
Halalkan makan minum yg pernah kita share sama..
I will miss u guys..

Tuesday, May 25, 2010

Hati berbunga Riang

Hati ini berbunga riang hr ni .
Tambah lg hr ni bawak buah hati kesayangan saya Miss GST.
Mood baik kita letak gambar2 aksi GST bersama artis2 yer.
Tp I taklah dressing glamour mcm artis2 ni.
I ni simple je orgnya.

Pagi td I br lepas sumbit invoice.
Consider last salary from my current employer (MM*).

Lepas submit invoive, sumbit cuti plak.
Boss pun senyum - Unpaid leave for 11 days yer.. haha
Hr ni i'll be in the ofc till 12.30pm.
12.30 nti nk ronggeng cik-kiah ke KLCC dgn my fren.
Dah lama tak buat lawatan amal ke butik2 handbag tu.
Rindu plak rasa..
X dpt beli dpt tgk pun jadiklah.

ibarat org dulu2 bercinta, dpt tgk bumbung rumah pun dh okey!.

Lepas ke KLCC, I nk ke Harley Davidson di PJ plak.
En hubby ada di sana hr ni.
Dtg KL tuk servis buah hati kesayangan dia tu.
Dr Jb pagi td & terus balik Jb semula lps servis motor nti.
So isteri yg baik kenelah pergi jumpa suami sekejap.

Hr Jumaat nti ada ride ke Cameron Highlands.
Oh rindu nya nak naik motor ride jauh2.

Ibu mertua and adik2 ipar awal2 dah kene booking tolong takecare anak2 I.
Thanks you ye uols..
Bg peluang I and hubby honeymoon. haha..
3 days and 2 nite d Cameron bersama rakan2 geng2 harley..
Dah lama rasanya I tak ikut convoi ramai2.
Rindu nak rasa sakit punggung.

Okey.. nti besok saya update xtvt saya hr ni yer.
nak kemas apa yg patut.
Esok will be my last day kt ofc ni.
11 June nti dtg utk pulang apa yg patut saja.
1st June I'll be in new ofc.

Ops.. ada yg tak faham eh ?....
I tender kt sini sampai 13 June (1mth notice), but I masuk ofc baru 1st June.
So I kenalah cuti unpaid leave ofc lama ni then servis ke ofc baru..
Jgn kata I tak setia di ofc lama ni.
I dh bincang dgn boss,
kerja kat sini pun less sgt.
So takda masalah I ke ofc baru se awal yg mungkin.

Ptg nti jam 7 plak nk jumpa my BFF kat Subang Parade.
ish byk betul xtvt I hr ni.
Till then..Mood nk rambu ramba hr ni..
Muahs...xoxo..

Wednesday, May 19, 2010

My Limited Time..

Gosh...Lama dah rasanya saya tak update blog ni.

Utk pengetahuan kawan2 semua,
saya adalah sgt2 sibuk sekarang ni.
Especially kat tempat kerja ni.

Bukan sbb apa,
Saya sibuk sbb skrg ni saya kerja 3 hr je seminggu.
Then saya berkhidmat kat ofc ni sampai next week aja.
means tinggal 4 hr shj saya kerje kat ofc ni sampai nx week.

1st June nti, saya akan report duty kat ofc baru.
Dgr2 nya kat ofc baru ada 9 project .
Huh..harus lepas ni saya tak cukup kaki tgn tuk buat kerja.
Tak taulah sempat blogging lg or not.
kalau tgk2 gaya mcm tak sempat.

Xpelah, kalau tak dpt blogging weekdays,
harap saya sempat tuk buat entry during weekend,
haha..mcmlah ramai yg baca and tgk blog ko Ella oii..heheh

Buat masa ni saya masih sempat jengok blog kawan2.
Tp kdg2 x sempat nak tinggalkan comment.
kalaulah blog ni ada button Like mcm FB tu,
harus saya tekan button je..

Esok pagi saya nk balik Jb dah.
Esok & lusa is rest day tuk saya.
Hmm nti Friday saya update blog eh.
Ada dua 3 entry nk letak sebenarnya.

Till then... Muahss...

Tuesday, May 11, 2010

Kitchen Kabinet Ku Sayang..

haha.. tajuk tak hingat.
Utk kawan2 semua ni lah gambar dry kitchen kabinet I.
Ada 2 tahun gaklah i menunggu nk dpt kitchen ni.
Sbb duit tak cukup2 dlm tabung..

Alhamdulilah, last 3 mth...
Bila I nk cuti bersalin 2 bulan,
Hubby kata inilah masa yg sesuai tuk buat dry kitchen ni.
Sbb i ada di rumah tuk monitor aka 'mengomen'.
Then adalah dpt 2 bulan nk belek2 kitchen ni dgn penuh rasa kasih sayang. haha
kalau tidak..harapkan wekend je boley tgk.
itupun entahkan sempat or tidak nk membelek nya.





Tolong abaikan switch yg tgh di bukak tu yer.
Ini je gambar yg ada..
Tak sempat nk amik gambar yg masa switch tu dah repair. hehe.

Tolong abaikan juga ruang2 kosong dlm lemari tu.
maklumler..masa tu cuti 2 bulan kena rehat.
So x sempat nk mendeco2 pinggan mangkuk dlm kabinet.

Hmm... saya sungguh mengimpikan
set pinggan mangkuk Royal Doulton atau Potmerian
tuk diletakkan dlm kabinet saya tu.
Tp ntilah dulu ..
Duit dlm tabung ayam tak penuh lg.

X dilupakan,
I ada buat custom kabinet tuk letak pinggan2 hiasan.


Yg ni sempat lah disusun pinggan2 tu,
Ops bukan i yg susun ye.
Ibu mertua saya yg tolong susunkan.
maklumler anak meng'hantu' dlm pantang,
So dpt tgk jelah.

Akhir kata..
Saya sajikan uols, dgn bunga atas dining table ni..



heheh..motipnya..
En suami..Saya nk beli bunga baru tuk kitchen kabinet saya tu..
Yg kat Kitchen kabinet tu bunga tah mana2 punya letak sementara..
Asal ke-boleh je atas kabinet tu maid saya letak brg tu..

ntilah..Ada masa saya nk deco2 atas kabinet tu..

Friday, May 7, 2010

Amy Search Tua.

Happy friday kawan2.
Alhamdulilah..hr ni agak ok sikit mood saya..
Thanks pd yg comment entry sebelum ni.

Ok..saya taknak membebel apa..
Saya nk kawan2 hiburkan hati dgn dendangan lagu dr Amy Search Tua ni..
Enjoy!.



video

Till then..
happy friday & happy wekend.

Thursday, May 6, 2010

Mood entah apa2.

Minggu ni saya takda mood nk update blog.

Ada sesuatu yg sedang bermain di fikiran saya.
Tp tak boley nk d luahkan disini.
Insya Allah, nti kalau dah ok saya beritahu.

Dari tak update blog, saya pun gatal tgn tukar2 layout blog ni.

Entahlah..
Agak2 bohsan saya tukar yg lain nti.
p/s - saya dh back to normal layout..
sbb saya rasa slowlah blog saya ni ada layout ni..ye ker?..
ke network kt ofc ni yg slow

Esok saya nk balik Jb.
Dah 3 weeks tak balik.
Rindu betul kat rumah tu.
Rindu kat katil.
Rindu kat garden sekangkang kera.
Dan sgt rindu kat dry kithen kabinet baru saya.

Oh lupa nk bgtau..
Masa saya cuti bersalin 2 bulan hr tu,
hubby berikan saya hadiah.
Kitchen kabinet yg sgt saya suka.
Saya dah berjaya memiliki dry kitchen idaman hati.
Nti next week saya tunjuk kawan2 ok.

Walaupun saya tak update blog, saya sentiasa melawat blog kawan2.
Di samping tu, saya pun melawat kawan2 di FB minggu ni.

Till then..
Biar saya ucapkan awal2.
Selamat berhujung minggu kawan2 semua.
Saya dah mood nak balik JB.
X sabarnya besok...