Tuesday, April 27, 2010

Kenapa bloglist saya tk update?..

Tiba2 saya br perasan.
Bloglist saya tu ada yg tak ber update.
means, blogger tu dah buat entry baru.
tp tak update kt bloglist saya.
So saya tk click kt blog dia,
sbb igt dia tak update blog.
Rupanya..dah byk dia update tp tak appear kt my list.


kenapa ek?
Ada silap setting ka?.
kawan2 faham tak soalan saya?

17 comments:

  1. Tak capture entry baru kot... Tp sy xtau la sbb ape.. Xpandai sgt bab2 teknikal ni.. :))

    ReplyDelete
  2. i faham. pernah gaks jadi camtu...tapi i try update balik kat blogger layout...meaning paste semula link orang tu. then baru dia back to normal. tktau la why it happens though.

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. fiza - yup entry baru kawan2 di blog list kita tak capture. hmm. nti i godam..haha i pun buta IT..

    DM - okies, thanks for ur advised. Nti i cuba paste semula. harap2 ler menjadi..

    ReplyDelete
  4. i faham sebab i tengah mengalaminya sekarang, masih belum jumpa jalan penyelesaian huhuh... kat dashboard takde pun update blog tu padahal blog lain ada... tensen2...

    ReplyDelete
  5. hmm senasib ler kita lady.
    cuba lady buat mcm DM advised tu, jenuh ler kalau byk blog list. hehe

    kalau tak berjaya, next time kene bukak semua lah blog list tu bila nak baca blog kawan2.

    ReplyDelete
  6. kdg2 blogspot yg tingtong beb... semua ke x update,ke ada certain blog je? kalo certain blog, mmg kadang2 gitu..dulu aku punye previous blog manjang x update kt bloglist org.. x tau nk watpe.. last2 aku buat blog baru...

    ReplyDelete
  7. intan - kt blog org lain aku tak taulah update ke tidak.. ni kat blog aku yg kawan2 nya ada certain update, ada certain tak. hampeh betul..

    buat blog baru???????????? oh mungkin tidak....

    ReplyDelete
  8. xpasti la ella..

    ReplyDelete
  9. k.ila....dulu kita buat bloglist..tp tiba2 je dia hilang, ntah mcm mana leh hilang pon x tau padahal kita x pnah delete pon...last2 terus x buat smpai skg...

    ReplyDelete
  10. has - thanks singgah. btw has tak invite i baca ur blog ker? i takleh bukak ur blog lah..

    julie - ni aku tgh godam2 ..rasanya mcm dah ok. yg private kan blog dorg mmg takleh update.

    ReplyDelete
  11. faham, faham. tapi tatau camne nak tolong. hehe :D

    ReplyDelete
  12. err pnah gak jd tp sbb kt x salu bce dr bloglist tp dr dashboard yg all blog update la...so nmpk la sume blog2 yg hapdate....ngeh3 err tp mmg kne buat blk cam DM bgtau 2 kot...pis

    ReplyDelete
  13. spasal bloglist tu rasanya ada problem dekat tuan punya blog punya RSS feed,or mungkin gak blogger punya glitch.. tapi yang pasti gambar kartun yang akak pakai ni memang ada iras muka akak... akak lukis sendiri ke hape??

    ReplyDelete
  14. i slalu jadi camni. bloglist tak update.
    what i do is login blogger. then nanti kat blog u, kat bloglist tu ada gambar spanar kan? click kat situ, bila masuk configure blog list just save je. nanti dia ok. tapi once in a while dia jadi balik.

    ReplyDelete
  15. hi ella,
    it happened to me oso when i was with beautifulabrahyn.blogspot.com...berminggu2 mende ni jadik...

    akhirnya i decided to tutup that url (sbb dah menyampah tahap gaban) dan changed to mrsjon.blogspot.com :)

    alhamdulilah selesai masalah...hehehe

    its me la = abrahyn = mrsjon :)
    )

    ReplyDelete
  16. jane - xpelah..tolong tgk jelah..hehe

    rozie - alu dh buat ikut DM kata, so far dh ok ..

    kam - aku x dilahirkan sbg pelukis .haha..tgn aku ni kayu, kalau aku yg lukis harus korg taklalu nk tgk..sama eh? agaknya pelukis kartun ni nampak aku masa dia nk lukis hehe


    rara - thanks dear for ur advice. T i start click2 itu spanar jaya. hehe

    ReplyDelete
  17. I rasa certain blogs memang takde that function for some reason. I think its more of that person's blog rather than your bloglist. Kalau semua tak update baru lah masalah you blog .. well that's my opinion. Might be wrong hehe!

    ReplyDelete