Tuesday, May 11, 2010

Kitchen Kabinet Ku Sayang..

haha.. tajuk tak hingat.
Utk kawan2 semua ni lah gambar dry kitchen kabinet I.
Ada 2 tahun gaklah i menunggu nk dpt kitchen ni.
Sbb duit tak cukup2 dlm tabung..

Alhamdulilah, last 3 mth...
Bila I nk cuti bersalin 2 bulan,
Hubby kata inilah masa yg sesuai tuk buat dry kitchen ni.
Sbb i ada di rumah tuk monitor aka 'mengomen'.
Then adalah dpt 2 bulan nk belek2 kitchen ni dgn penuh rasa kasih sayang. haha
kalau tidak..harapkan wekend je boley tgk.
itupun entahkan sempat or tidak nk membelek nya.





Tolong abaikan switch yg tgh di bukak tu yer.
Ini je gambar yg ada..
Tak sempat nk amik gambar yg masa switch tu dah repair. hehe.

Tolong abaikan juga ruang2 kosong dlm lemari tu.
maklumler..masa tu cuti 2 bulan kena rehat.
So x sempat nk mendeco2 pinggan mangkuk dlm kabinet.

Hmm... saya sungguh mengimpikan
set pinggan mangkuk Royal Doulton atau Potmerian
tuk diletakkan dlm kabinet saya tu.
Tp ntilah dulu ..
Duit dlm tabung ayam tak penuh lg.

X dilupakan,
I ada buat custom kabinet tuk letak pinggan2 hiasan.


Yg ni sempat lah disusun pinggan2 tu,
Ops bukan i yg susun ye.
Ibu mertua saya yg tolong susunkan.
maklumler anak meng'hantu' dlm pantang,
So dpt tgk jelah.

Akhir kata..
Saya sajikan uols, dgn bunga atas dining table ni..



heheh..motipnya..
En suami..Saya nk beli bunga baru tuk kitchen kabinet saya tu..
Yg kat Kitchen kabinet tu bunga tah mana2 punya letak sementara..
Asal ke-boleh je atas kabinet tu maid saya letak brg tu..

ntilah..Ada masa saya nk deco2 atas kabinet tu..

28 comments:

  1. WOW!!!!!!

    Canteknya your kitchen cabinets!! English theme.. I like!!!!!!

    ReplyDelete
  2. wahhhh bebbb sangat cantekkssss ok dry KC ko!! ala2 english gitu!! makkk sokerrrr!!

    ReplyDelete
  3. memang english betul dapur akak nih..
    selalunye benda2 tersayang ni ada nama..
    apa nama dapur akak ni??
    Jude Law ke Gwyneth Paltrow?? huhuuhuh

    ReplyDelete
  4. canggih ok!

    cun babe...berbaloi!
    eh, meh dtg sini royal doulton tgh sale up to 80%!! agak2 set 24pcs dlm 1k jer!

    ReplyDelete
  5. owh ella....it is so lovely....:)! really luv it! esp the custom rack for deco tue.....u're one lucky lady my dear.....

    ReplyDelete
  6. serius! sangat cantik! creativenya.....
    jarang sgt nampak kitchen cabinet mcm tu

    ReplyDelete
  7. cantik sangat! mine also kosong...blm isi pinggan mangkuk lagi...ehehehe...

    eyh, samalah kita kak ella, buat kitchen renovation time dlm pantang...hihihihihi.....

    ReplyDelete
  8. cantiknye kakkk..... cam tengok dalam majalah plak :)

    ReplyDelete
  9. wow, really nice kitchen cabinets. good design...mmg cantik.

    ReplyDelete
  10. u've got the taste dear....sangat cantik sekali....terasa mcm nak tido kat dapur tu kan haha :)and somemore i suka betul dgn display cabinet you tu....

    ReplyDelete
  11. cantik mesti semangat nak memasak lepas ni..
    :)

    ReplyDelete
  12. super gorgeous!i love love love your dry kitchen.love the design, the colour. pandai u pilih.

    ReplyDelete
  13. babe, meletops u punya kitchen cabinet k! serious cuuuunnnnn. u got good taste :-D

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. u have a very good taste la sis! cantik :)

    ReplyDelete
  15. to all dearest fren yg comment , tq so much for ur compliments.

    I mmg peminat english theme, cuma i tak serajin mereka2 yg deco umah english theme dgn brg2 kecik tu.
    I buat yg simple2 aja..

    ReplyDelete
  16. kam aka blurr33..xde nama pun kitchen ni. x terpikir nk letak nama2 artis hollywood ni.

    TTM - wow..RD. RM 1K 24pcs..murah tu beb kat sana..kat sini harus 2K..erk tercekik sekejap..
    nti kita story2 berdua okey...

    ibu - hehe..i x tido..tp i baring2 dkt area dining, sambil tgk kitchen tu. hahah poyo i ni..

    lady - hubby i pun ada sound, lg sedap le u masak lepas ni, kitchen baru..erk!..i jrg masak..

    sapa yg suka english theme sure dia pun suka kitchen design mcm ni..
    cuma..nak guna tu sayang plak..i guna wet kitchen tuk masak.

    ReplyDelete
  17. gosh darlinggggggg...
    serious i ingat gamba from magazine babe!
    soooo show house perfect! cantikkk...
    pandai u id the english and country combination!
    u boley jadi interior designer la babeeeeeee!!!
    :D

    ReplyDelete
  18. wahhhh sooo pretty!!!! love the color!

    ReplyDelete
  19. cantek sgt2 ok.... igtkan ni tadi hasil google sis ella utk buat contoh kitchen cabinet. serius cun!

    ReplyDelete
  20. cantik giler! sayang nak guna :D

    ReplyDelete
  21. babe...cantek kitchen cabinet ni...designer mana yg amek?

    ReplyDelete
  22. Recently I visited your blog while I was searching something new on the net. I got good information of kitchen cabinet and related type of goods. I would like to appreciate to my blog and invite you on my website for your feed back. We have a good selection of different type of Kitchen Cabinets and Laminate Flooring in Davie fl where you can Get best quality and low priced kitchen cabinets Davie for giving a nice look your home.

    ReplyDelete