Thursday, July 8, 2010

My 1st Outing..

Hr ni nk story pasal si kecik plak..
Usia Daniel dah 4 bulan skrg ni.
Last 3 wks,
1st time bawak baby Daniel outing ke Tesco Ampang.
Fuh lega..
Daniel duk diam je dlm stroller.
Dia sgt 'ralit' melihat dunia luar. heheheh
So far sejam lebih dok round2 and shopping groceries,
Abg punya lah happy sbb dpt tolak baby.
Mummy yg takut bila abg tolak,
As abg tolak melebihi had laju yg dibenarkan.heheh.


Gambar baby Daniel 1st outing.




Ada sesuatu yg menarik perhatian daniel nampaknya. hehe..



Tembam tak? last 3 wks timbang dah 7.8kg uolss...

Wekend ni plan nak bawak baby daniel 2nd outing plak.
harap2 mood dia baik...

19 comments:

  1. comel dan tembam nye dia...semangat!!

    ReplyDelete
  2. nampak rilek je baby akak ni menikmati permandangan.. mesti sebab effect pakai kipas kaler hijau tu.. huhuhuh

    ReplyDelete
  3. wahh..siap ada kipas,1st time tgk dunia luar kak...culture shock kjap, tu yg ralit tu..
    bila la dpt dukung daniel ni....dah debab dia...mesti kuat mnum susu ni..

    ReplyDelete
  4. patutlah baby daniel diam..mulutnye tersumbat dgn puting tu... beratnya baby daniel skang ni.. :-)

    ReplyDelete
  5. wa...dah bso die ek...jap lg kalah ar blurr33, bby daniel kjo size..hik..hik..i'm sori...

    ReplyDelete
  6. waaaaaaa!!!! cute dan bam bam!!!! comelnya.... mmg tembam... damia tu yg dah 1 year old pun timbang tak sampai 8kg kak oii... pengsan mak! ahahahaha.....

    ReplyDelete
  7. perghh leh imagine cane nk dukung nih...tngk la lengan ngan peha die tu...demok2...ngeh3

    ReplyDelete
  8. el,
    tembamnyaaaa!!!! my hqh first outing pon pergi tesco ampang last sunday nite!! gayat seh cik botak ai tu! :) ~JUJU~

    ReplyDelete
  9. has..ha-ah semangat..tgn sakit je skrg ni asyik dukung daniel.huhu..

    blur- tulah takut panas, mak dia belikan kipas..heheheh

    julie-itu teknik bg dia hayal dok tgk kipas tu jek..ada lampu gak tu kt kipas,strategi..heheh

    kerul - itu puting sekejap jek die kemam. la ni sekejap2 main sembur2..sabarjelah..

    jun-tulah..ni belum start full swing makanni. ni aku dh start bg sikit nestum + susu 1 hr sekali. tp kdg2 dia takmau. susu jelah. xleh lawan kam kot. abg dany dulu punkecik tembam, dh besar kurus kering..heheh

    fiza-tulah mmg tembam.. agaknya skrg ni dah 8kg kot. heheh.sakit tgn kalau dukung lama..

    rozie-tau takpe..pengsan aku raya ni nk bawak dia sana sini. harus tgn kecik sebelah dibuatnya. hahaha

    juju-haha..the best place bawak babay 1st time. Tesco.. ahai -si botak hannah, pakai topi tak nampak dh botak..cute je baby kalau botak..daniel semua org tak bagi botak..hr tu potong sikit jek rambut dia.la ni dah panjang rambut dia...

    ReplyDelete
  10. MasyaAllah..comelnyaa Daniel!!
    makin berisii..nak cubit2 pipi rasanyaa..hehe!
    memang kena biasakan dok dlm stroller..kalau idak..pingsan nak dukung manjanggg!

    ReplyDelete
  11. huwaaaa.. semangatnya 7.8.. tapi best la kan sedap dipeluk gitu hehehe

    ReplyDelete
  12. TTM - hamboi...glamour gambar hang tu. heheh
    yelah skrg pun dia dh pandai suka kene dukung. sakit tgn dibuatnya..

    Lady-tulah, mmg berisi.. semangat. baju2 tuk raya ni i kene beli size 12mth, sbb badan dia besar.. kalau beli yg 6 mth tu boley pakai, but harus pakai sekejap jelah gaknya. so i beli size besar sikit, bg dia comfy longgar and boley pakai lama sikit.

    ReplyDelete
  13. comeinnyer ur baby....geram tngk hehe

    ReplyDelete
  14. comelnyaaaaaaaaaaaaaa!!! :-)

    ReplyDelete
  15. salam...dah besar baby u ni..comelnyer

    ReplyDelete
  16. Salam posh, touya, ita, eynda & nadim..
    Alhamdulilah, baby daniel da besar dah. Minum dh pandai pegang botol susu sendiri.
    Next nak masukkan dia dlm walker plak.
    Nowadays daniel dah 5mth plus.
    Sorry, lama x posting. I x pandai nk posting pakai iphone... Selalu baca je nlog2 uols, nk comment kekadg x sempat...

    Selamat berpuada semua...

    ReplyDelete