Thursday, June 25, 2009

Tag Dr Eynda 23/6

Ada Dua Tag Dr Eynda... I jawab yg ni dulu okies..

Thanks Eynda..




1.bila kali terakhir anda cuci toilet?
Okies..Frankly..I dah tak cuci toilet sendiri more than 2 yrs. Sbb...semenjak ada maid, bab2 cuci toilet dia yg buat... Mostly kalau kat umah KL, weekdays 2 kali dia cuci, then Umah JB during wekend sekali dia cuci.


2.pencuci apa yg anda guna?
Cuci semua pakai sabun serbuk tu..Then pastu bubuh Harpic dlm toilet bowl bg wangi...


3.dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
Ni pun sama...dah 2 tahun i tak mop kot...Ade sekali je hr tu i mop, sbb maid mop mcm tak bersih..masa umah br siap reno. I mop sbb i nk tunjukkat maid i, why i mop bersih , tp dia mop still i tak puas hati..Cerewet i ni psl lantai..hheheheh


4.apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
Saya mesti bukak beg sekolah anak saya, cek homework yg teacher dia bg.
Then saya mesti mandikan dia, sbb mandi ptg tugas saya...



5.apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Mee Maggi. Rencah kari or Tomyam.. Org bujang ler katakan....
Kalau kat JB with hubby, konpom makan kat luar...



6.minuman yg anda buat setiap pagi?
Kat ofc ade tea lady. So Tiap pagi saya minum Teh'o' saja..
Saya tak suka susu.

Same goes during wekend , pagi maid akan buatkan Teh'O'.


7.sebelum tido apa yg anda lakukan?
Gosok gigi.Cuci muka..belek2 muka..then la ni tgh rajin pakai U-Zap sbb nk kempiskan perut yg hodoh ni, sambil layan anak main game golek2 atas tilam.


8.harus menjawab tag ini?
Sbb byk things dlm Tag ni saya tak buat sendiri, so takmo Tag org lain..
Terasa senang sungguh hidup saya skrg ni, ada org tolong buatkan..
Tak taulah mcm mana gaya kalau maid balik hujung tahun ni...Aduhai.


1 comment:

  1. sha pun ade U-zap tp jarang guna :-(

    sha link urs k

    ReplyDelete