Friday, November 6, 2009

mari belajar make-up

Tajuk tu adalah untuk saya,
sbb saya adalah seorg yg agak malas ber-make up sejak kebelakangan ini.

namun disebabkan ada majlis perkahwinan yg perlu dihadiri wekend nti,
terpaksa membeli peralatan make-up yg dh kehabisan.
Mmg kelakar ' blusher ' tu sampai habis licin saya pakai.
berbaloi2.

3 hr lepas, saya ke Sogo,
sempat beli Blusher Mac - Mocha & listic mac in lustre range - Plumful.
1st time saya beli lipstic Mac in lustre. Selalu mesti beli in Satin.
A few color from satin range dh habis pakai.
tah mcm mana terbekenan dgn kaler plumful.


hasilnya - bila dioles di bibir yg tak seksi ni,
rasa moist and perasan cantik! haha
Dan yg pasti lipstic saya selepas ini akan dipastikan dr Lustre range.
hajat hati nk beli compact powder sekali.
Tp memandangkan i nak Studio Fix , SA promote habis Mac lightful,
tak jadi i membeli hr tu. Kes malas nk layan SA lelama..

So hajat hati mendapat compact powder terlaksana tgh hr td.
Jalan2 ke KLCC, dptler menyambar Studio fix seketul & Strobe cream.
Cukupler, ada Strobe cream sbb muka i Combination aka dry,
Studio fix, Lisptic & blusher.
Brg2 lenlain mcm eye liner, mascara & lipliner masih ada dlm bag make-up..
Barulah rasa semangat sikit nak bermake-up2 Ahad nti. Ahai.

ops...happy weekend frens..
Saya sebenarnya masih tercari2 baju nk pakai di wedding Ahad nti.
Esok harus ke shopping comple
x,
pencarian dress or blouse tuk mak buyung harus diteruskan.
Mmg boring kalau time preggy ada majlis2 wedding n
i.
Boring sbb takda baju..huah-huah-huah.
Cepatlah 4 bulan lg berlalu.............

9 comments:

  1. wahhhhh makkk buyung sakan melaram ekkk...hehehehe penampilan tetap kena jaga kan...u take care ye

    ReplyDelete
  2. dah berzaman tak beli mekap,jenuh nak ngabiskan yg mana ade ni.dulu memang gile sekejap,kalo tak beli rase tak senang duduk hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya. i pon suka calit2 muka. dah lama gak tak beli makeup. dok guna yang masih ada ni.

    ReplyDelete
  4. abrahyn - kalau tak makeup lg hodoh rupanya tgh preggy ni. tq babe

    dami - ahkak beli make-up yg basic jek.

    honey - i ikut mood, kalau g keje lebih kurangje calitnya. kalau ada function br heavy sikit.

    drama mama - mine dah habis, tu yg membeli. pasni lamabt le lg membeli kot..

    pss..berhajat nk beli liquid foundation plak! haha..

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak beli barang mekap....nanti mekap2 tu posing la dulu...nak tengok hehe...

    ReplyDelete
  6. eynda - ala i make-up ala kadar jek. asal calit jek. heheh malu nk tunjuk.

    ReplyDelete