Thursday, January 6, 2011

Danny 1st day School

3 Jan 2011...

Bermula satu sejarah baru dlm hidup seorang budak lelaki..
My Danny Irkhan start sekolah darjah 1..
Oh dah besar anak mummy..
Cepat nya masa berlalu..
Dah nak masuk 7 tahun dah Danny..


Alhamdulillah..
Danny takda buat ragam langsung,
Seronok sangat nk ke sekolah.
Sampai marah2 kenapa van dtg lambat sgt..
Punya lah excited nk ke sekolah..
Muka budak xcited ke sekolah bersama Mummy nya..heheheh..


Waktu rehat pun , lega..
Danny pandai beli makanan sendiri di kantin.
Syukur, semua danny boley buat sendiri.
Haruslah kenangan makan di kantin di abadikan dlm blog ni..


Waktu balik...
Danny cukup berani..
mummy and daddy tak munculkan diri.
tengok dari jauh je..
Danny pandai buka mulut tanya driver2 van,
van mana yg Danny kene naik.
Salah tanya driver, Danny dtg lg jumpa makcik van tu.
Abis mcm mana Danny nak balik??
oh anakku...
Mummy pun apa lagi, terus panggil driver van Danny,
suh bawak danny masuk van.
Danny dah masuk van, br mummy and daddy jumpa Danny..

Danny happy tak school today?
Danny besok nk school lg tak?
Dgn senyum2 happy Danny kata Danny nak school .. Danny suka...



Yeah..U r good boy sayang..
Mummy so proud of U...
Sekolah pandai2 ok...
jadi anak yg baik..
Aminn..

19 comments:

  1. Lama ko tak update beb! hehe..
    Dah darjah 1 dah Danny..mesti la syokk ramai kawannn:)

    psstt...hot mummy!:)

    ReplyDelete
  2. TTM darling...
    Ko lah sahabat ku..
    walau aku dh lama tk update blog, ko tetap comment..
    aku budget sure takda sape nk comment lg dah, sbb mmg mood nk memblog dah ke laut skrg ni hehehe..

    tulah danny dh besar dh babe..terasa tua pulak aku..heheheh
    dia tgh seronok sekolah skrg ni..Alhamdulilah..

    btw - aku tetap peminat setia blog ko babe.. selalu baca, cuma tak tinggalkan comment jek..
    I lap u bebeh...

    ReplyDelete
  3. fuiyo....mama danish dah slim...phewittt...

    ReplyDelete
  4. Danny is so charming..manis jer senyum..
    Bagus btul danny gi sekolah pun senang jer..be a good boy yer danny...

    ReplyDelete
  5. joyah - hehe mama danny slim sikit jek.
    kdg2 tembam balik..mcm yo-yo...huhuhu

    kak lily - danny kata tq.. danny mmg suka senyum. senyum je ada manis sikit...

    ReplyDelete
  6. byk nye buku danny bawak..
    dah macam nak pegi outstation dah.. ;p

    blajo rerajin ye..
    jgn jadik macam pakcik.. sekolah dulu main2..
    kalau tak dah jadi angkasawan dah.. hehehe

    ReplyDelete
  7. owh danny, kalo danny pi sklh auntie, boleh danny jadik anak angkat auntie. best tau danny jadik 'anak' cikgu, mesti xde sape berani buli danny... auntie pun dah lama berangan feeling2 nak ada anak kt sklh (kes x sabo nak tunggu anak masuk darjah 1)... muahahahaaaaaa

    *pesanan utk mummy danny --> kjap je anak ko dah sklh babe.. nanti kan, eh kejap je anak ko dah nak kawen... hahahaaaaa

    ReplyDelete
  8. wahh dah masuk sekolah dah danny. besarnya bag dia bawak apa tu.. heheheh

    anyway, happy new year sis!

    ReplyDelete
  9. ella, sikit tahun lagi anak dah sekolah menengah, dah nak kawin..
    cepatnya masa berlalu kan?
    tapi, kita ni sampai bilakah maintain rider ekk??heheheh

    ReplyDelete
  10. kam..hahha..nti kalauaku p outstation, x cukup bag, aku pinjam bag danny..ekekekek..
    wah..kalau tak kaulah 1st angkasawan yg naik bulan ye tak? heheh..
    ok nti aku bgtau danny belajar rajin2...

    Intan-rugi anak aku sekolah tpp kan..kalau sekolah ko dpt mak angkat cikgu..hahahahha..
    Tulah sekejap je anak dh besar. Mak dia ni perasan muda jek..haha

    rara-tulah beg tarik tu besar2 lah rara..dia nak so belikanlah..janji dia puas hati..hehe
    happy new year too dear...

    Ida- hi.hi..hi..lamanya kita tak borak2..heheh.. tulah anak semakin meningkat usia..mak dia ni bila nk sedar diri gaknya..heheheh
    next mth i ikut ride p pataya dear..

    ReplyDelete
  11. uwaaaaaaaaa syoknyaaa! i ni pon tak sabaq nak tunggu my son masuk darjah 1..bole? hahaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. vahh jeles la tngk k.ila...hot hot hot...pe rahsia...sile bgtau...jgn simpan sengsorang....

    ReplyDelete
  13. Nice :)
    http://www.primoremodeling.com

    ReplyDelete
  14. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete