Wednesday, October 21, 2009

Banafee Vilage - JB

last Saturday nite,
hubby ajak lepak2 ngan geng2 harley kat Jb town.
Dah lama tak kuar malam2 ngeteh ni.
maklumlah...
dah ada anak ni kadg2 kesian plak nk tinggalkan dia.

So, sbb mlm tu danny tidor umah cousin dia,
dptler mummy ikut dady melepak2 di malam minggu.

1st time I pergi lepak kat tempat ni.
Banafee Village
dekat2 dgn New York Hotel kat area Sentosa JB.
jgn tersilap ye, Banafee ni ada 2 kat area tu.
Yg 1 lagi, Banafee ala2 maple,
Banafee Village ala2 ada style sikit. hahah
dgr2 cerita kerabat2 Johor pun selalu lepak2 disini. Opsss.

Mlm minggu, ada Buffee Rm 35 per head,
Siap ada kambing golek.
But i tak makan pun, sbb dh kekenyangan.
I dh makan di open hse rumah kawan before that.


nice ambiance, ada live band, leh karaoke,
sesuai tuk relaks, lepak2 and borak2 with frens..

So sapa2 g jb, tak tau nk g mana, leh lah lepak kat sini..
Hubby pekena Nasi Ayam Penyet mlm tu.
I cuma pekena Apple Juice.

8 comments:

  1. Kedai tu takde kena mengena dgn artis yg nama Betty Banafe tu ker? :-D

    ReplyDelete
  2. eynda..heheh..x taulahplak kalau ada kene mengena.. i pun 1st time g lepak situ..

    ReplyDelete
  3. femes gak tempat ni kat jb. nasi ayam penyet mmg sedap. dgrnya mmg ada kena mengena dgn artis betty banafe :)

    ReplyDelete
  4. nasi ayam penyet? punyelah teringin nak makan...tak dapat2 lagi sampai sekarang...

    ReplyDelete
  5. emi- tulah sian i, semenjak dok Kl, byk tempat kt Jb yg femes2 i tak tau...

    abrahyn - kat Kl pun dh byk ayam penyet..kat subang ada, ampng pun ada..lenlain tempat i kurang arif.. kat Jb mmg byklah...3 or 4 tempat yg i tau ada... trylah dear...i suka ayam penyet..

    honey - ala2 happening tempat ni, x crowd mcm Singgah Selalu. So far tempat ni relaks sikit.. i suka..

    ReplyDelete
  6. glemer gak tmpt ni...ramai blogger johor buat review...kt kat key ell nengok jelaa...hehe

    ReplyDelete
  7. saya baru je gi sana minggu lepas...nnt singgah kat blog saya ok? di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik di JB...jgn lupa follow ok TQ

    ReplyDelete