Thursday, October 29, 2009

baby Is kicking

This week i dah 22 wks preggy.
Alhamdulilah.
Everything goes smoothly.

So far no morning sickness
&
belum lg mengidam benda2 yg susah.



Seminggu ni I rasa sgt,
baby asyik bergerak2.

Berdegup2 rasa dlm perut ni.
Then la ni senang sangat rasa nak ter *wee-wee*
Aduh mcm tak boleh di tahan2...

Tadi dah call Regency Hospital, Jb.
nak buat appointment jumpa gynae.
Opss, nurse tu mula2 reject kata dh ramai sgt Saturday ni.
I said, i leh dtg jumpa doctor Sabtu saja nurse.
Next week tak boley, ada wedding di KL.
Then 14 nov pun tak boley Danny ada Concert di Kl.
21 Nov plak mcm lambat lg.

nurse tu gaknya kesian kt I,
bila i kata i balik Jb during wekend je,
terus dia kata, Ish superwoman lah u ni,
Tgh preggy pun drive Kl-Jb offenly.
hahah..apa nk buat nurse.
I cr rezeki..heheheh. Boley gitu?
Actually i pun dah start kurangkan drive ke JB.
last week tak balik.
So next plan balik Jb mungkin masa raya haji nti.

I bukan takmo jumpa gynae kt Kl,
tp sbb i plan nk bersalin kat Jb,
So terpaksalah i g gynae Jb gak.
then i used gynae yg sama masa 1st baby dulu.

Semua org tanya.
kenapa i tak scan2 baby lg?
org lain br 2-3 bulan dh scan.
kt Kl kan banyak klinik yg boley scan baby?

reason????????..Entah..
rasanya 1st time scan biarlah we bertiga ada tgk
(I, Danny & hubby)
So nak dpt time nk ada bertiga tu yg payah.
hr sabtu ni je free.

Hmmm...A bit excited nak scan baby Saturday ni..
Doakan semuanya okey ye kawan2.

pic - http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/fetaldevelopment/22weeks/

9 comments:

  1. owh owhhhhh!
    jgn lupe update after the scan k! nak tauuuuuuuu...
    am keeping my finger cross for danny dpt adik gurl :)

    ReplyDelete
  2. setuju. 1st scan mesti semua ada, lg excited

    ReplyDelete
  3. verde - thanks babe... hopefully dpt gegirl this time. tp kalau dpt boy pun xpe..atleast danny ada kawan.. nti i update next week ya..
    i pray for u babe...

    honey - ye betul..tulah yg dok asyik postpone je ni.. excited mcm 1st baby plak rasa. haha.

    ReplyDelete
  4. meeeeeeeeee oso waitinggggggggggggg....jgn lupe ek...nak tumpang sekaki tengokkkk....u take care tau :D

    ReplyDelete
  5. Salam kenal..

    bestnya dah leh rasa bby gerak2..bim baru 18weeks tapi nurse dah sebok tanye leh rasa tak bby gerak..huhu..mana la bim tau,ni 1st time.hehe.

    baru nak scan ye dis weekend? good luck k ? bim msa 16weeks dah dating scan, masa 9weeks pun scan sbb ada bleeding.

    semoga segalanya berjalan lancar..amin..

    ReplyDelete
  6. salam tak reti nak komen, semoga ella dan kandungan sihat...amin

    ReplyDelete