Monday, September 14, 2009

Takde Mood

tak tau kenapa..
Hubby dtg wekend smlm.
kami ke Pavilion, Ke Sacc Mall ke Pkns on Saturday.
pastu ke Midvall & Gardens semalam.
Semua tempat ku 'Hayak' suamiku.
hubby layan jelah kehendak isteri dia ni.

Berangan tuk shopping brg2 raya.
tp satu pun tak kenan di hati.
Entah apahal entah.
mungkin sbb hormon preggy ni lah.

I think, reasonnya adalah,
nak beli baju cantik2 tp rasa tak selesa sbb perut dah besar.
Dah biasa pakai kasut tinggi2, raya ni takleh nk pakai.
So mood nk beli kasut pun terus hilang.
Hmm hasilnya baju and seluar Danny lah yg di beli.
Plus brg2 daddy danny.
daddy pun terikut Mummy,
kurang bernafsu, beli sikit je.

Smlm saja 4 or 5 psg lg baju Danny dibeli.
kalau dicampur yg shopping sebelum ni,
hmm byklah baju and seluar Danny tuk raya nti.
rezeki Danny kali ni.
Mummy takda mood lah.
Pakai jelah kot baju yg ada.
harap2 baju2 yg dah buat tuk raya,
ada yg masih selesa utk di pakai raya ni.
Akibat buat awal sgt, lg 2 bulan before raya dh siap.
Rupa2 nya masa tempah baju tu pun dh dekat 2 mth preggy.

Aduh mood raya tu mcm ada.
Tp entahlah.
kene tunggu balik Jb kot, semangat sikit.
Bila tgk rumah ada lampu 'lip-lap'.
br okey kot.
X sabar nak balik JB Khamis nti.

5 comments:

  1. jgnkan akak,sy yang tak pregnant ni pun tade mood nak beraye sakan tahun ni

    ReplyDelete
  2. hehe dami,
    tulah, tgk semua benda takda mood.
    satu dua hr lg dtgler mood raya tu,
    especially bila dah start prepare tuk lauk pauk hari raya..

    ish tak sbr nak makan rendang!..

    ReplyDelete
  3. saya pun xde mood nk raya lg..
    bukan org mengndung je tau..yg xde mood..

    ReplyDelete